Etap szkolny XXV Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności

Za nami szkolny etap Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. W tym roku odbył się nieco inaczej, można powiedzieć hybrydowo. Tematyka wiodąca olimpiady w trzech kolejnych edycjach to PROFILAKTYKA ŻYWIENIOWA. Zaplanowano następujące tematy:  w 2019r. “Żywienie a profilaktyka nadwagi i otyłości”,  w 2020r. “Cukrzyca – prewencja i leczenie dietą”, w 2021r. “Żywienie w profilaktyce chorób układu krążenia”. Do udziału w tym roku zgłosili się uczniowie z klas 1a,1b,1c oraz uczennice z klasy 2b. Najwięcej punktów zdobyły Natalia Nowosad i Alicja Zdanowska, tym samym zakwalifikowały się do kolejnego etapu. Gratulujemy i życzymy powodzenia w etapie okręgowym !

 

Jolanta Kulik

Nauczyciel edukacji dla bezpieczeństwa, wf oraz ratownictwa. Z tą Panią żaden wypadek nie jest groźny :)

Skip to content